Gavarrera al camí del xucla

Gavarrera al camí del xucla

dimarts, 18 de maig del 2010

La balma de Can Solà

Més amunt de la cova del Pons, quan ja s'arriba als punts extrems del naixement de la Riera de Pierola hi trobem una altra cavitat de dimensions colossals, la balma de Can Solà, vista aqui en una foto de l'Enric Almirall:




Penjo el  mapa de la situació del lloc, algunes persones dels Hostalets ja m'han demanat com s'hi accedeix, perquè al poble no és massa conegut l'indret. Un camí fàcil és des de la benzinera Repsol, però amb BTT des  dels Hostalets s'hi pot anar per Can Matavell -des d'on contemplem l'església- cap al Bruc,

i pel camí de les Batalles continuar fins a can Solà. Pel camí criden l'atenció, ara al maig, conillets ben rogencs.





http://maps.google.es/maps?hl=es&ie=UTF8&t=k&ll=41.596638,1.750796&spn=0.007702,0.013733&z=16&source=embed

Dalt els plans, les terres verges que desconeixen la contaminació de l'agricultura química són un bon substrat per a diferents espècies d'orquídies, que tot i estar molt amenaçades pel musell del senglar i el trepig de "l'esparraguero", aquí hi són fàcils de veure, com aquestes abelleres,



La tornada als Hostalets, si la fem pel camí de les coves de cal Llucià, ens permet aturar-nos a altres balmes, més reduïdes però amb sense menys bellesa.



1 comentari:

  1. hola vam anar la setmana pasada i l'aigua que corre pel rierol de la balma esta molt contaminat, semblen aigues residuals amb detergents i fecals que sembla que venen de montserrat park. aixo es normal?

    ResponElimina

Seguidors

 
Support Wikipedia