Gavarrera al camí del xucla

Gavarrera al camí del xucla

dimecres, 21 d’abril del 2010

La Cova del Pons


La geologia no és el meva passió, però reconec que quan et trobes davant de l'espectacle de la cova del Pons, la curiositat  científica pot portar-te a consultar els avorrits (ratllats) mapes geològics.

Es descobreix que es tracta del punt en que la Riera de Pierola travessa la línia de l'encavalcament dels Brucs entre el materials paleozoics que arriben fins poc més avall de Can Pujol i les argiles i saulons rogencs del terciari,que contenen en aquest punt del tall, curioses vetes de guix.  

El camí fins al salt d'aigua és impossible per la BTT en els metres finals, s'ha de fer a peu i amb compte amb les esgarrinxades peró si ha plogut val la pena contemplar el saltant d'aigua, i si no també:


  

Qui diria que sóm a la polsosa riera de Pierola:


Un cop aquí es pot seguir tot el tros que es pugui pel Torrent de Cal Mata, perquè si encara hi ha aigua als petits pèlags del llit del barranc, la natura s'hi mostra generosa.

1 comentari:

  1. Hola Ton.

    Felicitats per aquest bloc que has creat ensenyant racons desconeguts i feréstecs que tens aquí a la Comarca de l' Anoia.

    Des de que he vist la Cova del Pons al teu blog m' ha despertat la curiositat en fer una visita.

    Hi ha possibilitat de fer alguna excursió en qualsevol cap de setmana aquest lloc ? Més que res és que tinc l' interés de veure-ho.

    Aviam si podries concretar un cap de setmana i fer una sortida per aquest racó.

    Gràcies

    Atentament,

    Francesc

    ResponElimina

Seguidors

 
Support Wikipedia